Calmia Istikuäri OÜ eripära on see, et meie müüme, erinevalt paljudest istikute müügikohtadest, viljapuude istikuid paljasjuursena. Paljasjuursed istikud on põllust välja kaevatud sügisel või varakevadel. Istikuid ei ole kasvatatud kängitsetuna piiratud mahuga pottidesse, kus nende juured võivad kergesti võtta keerdunud asendi, mis takistab puude edasist arengut. Samuti ei ole istikuid kasvatatud kasvuhoones (nagu seda potitaimede korral enamasti tehakse).

Riiklik inspektor on võtnud meie viljapuudelt proovid ja neid on laboris põhjalikult uuritud. Viljapuude bakterpõletikku ei ole leitud.

Paljasjuursed istikud maksavad: sügisel 2017 15.- EUR.
Istikud on korraliku võraga, vähemalt 1,5 m kõrged (enamasti 2...2,5 m kõrged). Mitmetel sortidel on saada tagasiistutatud puid, mis on vanemad ja veelgi suuremad.

õunapuud

"Martsipan", "Maikki", "Krasnoe rannjeje", "Maadla suveõun", "Valge klaarõun", "Tallinna pirnõun", "Krügeri tuviõun"

"Antonovka", "Auksis", "Liivi kuldrenett", "Sügisdessert", "Melba", "Krista", "Lembitu", "Pärnu tuviõun", "Kaja", "Karamba", "Kovalenkovskoje"

"Alesja", "Antei", "Kikitriinu", "Orlik", "Orlovski sinap", "Talvenauding", "Veteran", "Krameri tuviõun"
,

pirnipuud

"Pamjati Zegalova", "Kurvitsa lemmik", "Mliivska Rannaja", "Pepi", "Karmla", "Tšizovskaja"

ploomipuud

"Edinbourgh", "Emma Leppermann", "Jubileum", "Ouillini Renklood", "Renklod Haritonovoi", "Victoria", "Kadri", "Liisu", "Liivi kollane munaploom", "Märjamaa"

murelid

"Artur", "Dönisseni kollane", "Leningradi must", "Meelika", "Karmel", "Tontu"

kirsipuud

"Läti-Leedu madalkirss", "Hindenburg", "Turgenevka"

Lisaks on saada ka õunapuude nn. perepuid.

See korvitäis õunu on pildistatud 12. juulil. Õunad on seisnud tavalises keldris ületalve ja rõõmustavad meid enne suveõunte valmimist. Välimus on neil suurepärane, maitse paraku pisut saepurune (tuim). Säilimise tšempion on "Karksi renett".


P.S. Kui sul tuju või tervis hakkavad käest ära minema või laste kommikisa kogub tuure, siis tee endale (ja paku teistelegi) üks ehe prantslaste suupiste. Võta hapukas ja mahlane õun, lõigu see parajateks suutäiteks, määri igale viilule maitse järgi mett ja naudi. Läks ju mõnusamaks, eks!